Home روانشناسی 9 راه شگفت انگیز برای تربیت بهتر فرزندان

9 راه شگفت انگیز برای تربیت بهتر فرزندان

0
تربیت کودک

اگر آموزش بهتر فرزندانتان برایتان مهم است و می خواهید بدانید که چگونه می توانید در آموزش فرزندان خود، موفق باشید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

در این مطلب، 9 مورد از نکاتی را که برای آموزش بهتر فرزندانتان می توانید استفاده کنید را برایتان قرار دادیم. با انجام این موارد، می توانید با کودک خود بهتر ارتباط بگیرید و آنها را طوری تربیت کنید که رفتار های شایسته از خود نشان بدهند و از رفتار های ناپسند بپرهیزند.

اعتماد به نفس کودکان خود را تقویت کنید

کودکان از زمان بچگی شروع به توسعه احساس خودشان می‌کنند، هنگامی که والدین خود را می‌بینند. صدای شما، حرکات بدنی شما و هر بیانی که از شما بیرون می‌آید، توسط کودکان شما جذب می‌شود. کلام و رفتار شما به عنوان والد، بیشترین تاثیر روی اعتماد به نفس در حال توسعه کودکان دارد.

تمجید از دستاوردها، حتی اگر کوچک باشد، باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان می‌شود؛ اجازه دادن به کودکان برای انجام کارها به صورت مستقل، باعث می‌شود که خودشان قابلیت و نیرومندی خود را حس کنند؛ در مقابل، اظهارات کوچک کننده یا مقایسه کودک با دیگر کودکان، باعث احساس بی‌ارزشی در کودکان می‌شود.

زمانی که کودکان کاری را انجام می دهند، از دادن نظراتی مانند “چه کار بی فایده‌ای بود!” یا “تو بیشتر شبیه نوزاد هستی!”، اجتناب کنید زیرا این جملات همانند ضربه‌های فیزیکی، به کودک شما آسیب رسان هستند.

در گفتگو با کودکان، کلمات خود را با دقت انتخاب کنید و مهربان باشید. به کودکان خود یاد بدهید که بدانند که همه اشتباه می‌کنند و شما هنوز هم آنها را دوست دارید، حتی وقتی رفتار آنها را دوست ندارید.

به رفتار های خوب کودکان، توجه کنید

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چند بار در روز به فرزندانتان به صورت منفی واکنش نشان می‌دهید؟ شاید خودتان را در حال انتقاد کردن از کودکان خود بیشتر از تعریف کردن از آنان ببینید.

رویکرد موثرتر این است که سعی کنید کودکان خود را در حال انجام کاری درست دیده و تحسین کنید، به عنوان مثال: “تو بدون اینکه بخواهی پتویت را آماده کردی، عالی بود!” یا “در حالی که با خواهرت بازی می‌کردی، خیلی مهربان بودی.” این جملات بیشتر به تشویق رفتار خوب در طولانی مدت کمک می‌کنند تا اینکه با تکرار نکات منفی، کودکان را تنبیه کنید.

سعی کنید هر روز چیزی را برای تحسین پیدا کنید. در امتداد این کار، سخاوتمند با پاداش‌ها باشید – عشق، آغوش و تعریف شما می‌توانند جادو کند و غالبا این ها به عنوان پاداش کافی هستند. با انجام این کار، پس از مدتی خواهید دید که کودک شما، بیشتر شبیه آنچه می خواهید رفتار می کند.

قوانین رفتاری برای رفتار کودک ایجاد کنید

تعیین حد و مرز و نظم در کارها و رفتار ها، در هر خانواده ضروری است. هدف از انضباط، کمک به کودکان برای انتخاب رفتارهای قابل قبول و یادگیری خودکنترل شده است.

تعیین قوانین خانه به کودکان کمک می‌کند تا انتظارات شما را درک کنند و سعی کنند تا رفتار های خودشان را کنترل کنند. برخی از قوانین ممکن است عبارت باشد از: “بعد از انجام تکالیفت، می توانی تلویزیون را روشن کنی” و “فریاد زدن و ضرب و شتم دیگران، در خانه ممنوع است”.

همچنین می توانید برای رعایت این قوانین، پاداش هایی را درنظر بگیرید تا کودکان، به پیروی از این قوانین، تشویق شوند.

برای تربیت کودکان وقت بگذارید

وقتی برای فرزندانتان بگذارید غالباً برای والدین و کودکان سخت است که برای یک وعده غذای خانوادگی هم دور هم جمع شوند، سعی کنید صبح‌ها با فرزندتان صبحانه بخورید یا بجای شستن ظرف ها، ظرف‌های ظرفشویی را در سینک بگذارید، پس از شام قدم بزنید. کودکانی که توجه مورد نظر خود را از والدینشان نمی‌گیرند، اغلب عکس‌ العملی ناپسندیده از خود نشان می‌دهند.

بسیاری از والدین احساس رضایت می‌کنند که اوقاتی را برای با فرزندانشان زمان می‌گذارند. هر هفته یک “شب ویژه” به عنوان زمانی ویژه برای با هم بودن تعیین کنید و به فرزندانتان اجازه دهید تصمیم بگیرند که چگونه این زمان را سپری کنید. به دنبال راه‌های دیگری برای ارتباط برقرار کردن با فرزندان خود باشید. 

نوجوان‌ها به نظر می‌رسد نیاز کمتری به دریافت توجه از والدین نسبت به کودکان کوچکتر دارند. به دلیل کمبود وقت برای والدین و نوجوانان، برای برقراری ارتباط، والدین باید بهترین تلاش خود را برای در دسترس بودن در هنگامی که نوجوان خود علاقه به گفتگو یا شرکت در فعالیت‌های خانوادگی دارد، انجام دهند. حضور در کنسرت‌ها، بازی‌ها و رویدادهای دیگر با نوجوان شما به معنای مراقبت و ابراز محبت بیشتر به آنها است.

الگوی خوبی برای کودک خود باشید

کودکان جوان از رفتار والدین خود بسیار چیزها یاد می‌گیرند. هر چه سن آنها کمتر باشد، به رفتار های شما بیشتر توجه می کنند. قبل از اینکه در مقابل فرزندتان عصبانی شوید یا به شدت عصبانی شوید، به این فکر کنید: آیا می‌خواهید کودکتان در هنگام خشم چنین رفتاری داشته باشد؟ به خاطر داشته باشید که شما همیشه تحت نظر کودکان خود هستید. مطالعات نشان داده‌اند که کودکانی که ضربه می‌زنند، معمولاً الگوی خشونت در خانه را مشاهده کرده اند.

ویژگی‌هایی را که می‌خواهید در فرزندان خود ببینید را برای آنها الگو قرار دهید مانند: احترام، صداقت، مهربانی، تحمل و… همچنین می توانید کارهایی را برای دیگران انجام دهید بدون اینکه منتظر پاداش باشید. مهمتر از همه، با فرزندانتان به همان شیوه که انتظار دارید دیگران با شما رفتار کنند، رفتار کنید.

موضوعات را برای کودک خود، توضیح دهید

شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که فرزندان هر چیزی را به سادگی، به خاطر اینکه شما به عنوان پدر و مادر “اینطوری گفتید”، انجام دهند. آنها به همان اندازه که بزرگسالان شرح توضیحات را می‌خواهند، علت و توضیحاتی را برای کارها می خواهند. اگر ما زمان لازم را برای شرح دادن نگذاریم، فرزندان ممکن است شروع کنند به شک و تردید درباره ارزش‌ها و انگیزه‌های ما و اینکه آیا آنها پایه و اساسی دارند یا نه.

پدر و مادرانی که با فرزندانشان برای تصمیم‌گیری ها منطقی باشند، برای آنها این امکان را فراهم می‌کنند که به صورت بی‌طرف و بدون قضاوت بفهمند و یاد بگیرند.

از فرزندانتان درخواست کنید که انتظاراتتان را مشخص کنند. اگر مشکلی وجود دارد، آن را توصیف کنید، احساسات خود را بیان کنید و فرزندتان را به پیدا کردن راه‌ حل دعوت کنید. حتماً عواقب را نیز مطرح کنید. پیشنهاداتی را ارائه کنید و گزینه‌هایی را ارائه دهید. به پیشنهادات فرزندتان نیز موافقت کنید. فرزندانی که در تصمیم‌گیری ها شرکت می‌کنند، برای اجرای آنها بهتر و بیشتر انگیزه پیدا می‌کنند.

در تربیت فرزندان خود انعطاف پذیر باشید

اگر از رفتار فرزند خود ناراضی هستید، شاید انتظارات نامعقولی را از او داشته باشید. والدینی که به “باید ها” فکر می‌کنند (برای مثال، “فرزند من باید توالت یاد گرفته باشد”) اغلب انتظاراتی از کودک دارند که شاید کودک نتواند همه آنها را براورده کند.

محیطی که کودکان در آن هستند بر رفتار آن‌ها تأثیر دارد، بنابراین شاید با تغییر محیط، بتوانید رفتار آن‌ها را تغییر دهید. اگر به طور مداوم به فرزند ۲ ساله خود “نه” می‌گویید، به دنبال راهکارهایی بگردید تا محیط اطراف خود را به گونه‌ای تغییر دهید که کمتر چیزی ممنوع باشد. این باعث کاهش ناراحتی برای شما و کودک می‌شود.

همانطور که فرزند شما تغییر می‌کند، به تدریج باید سبک رفتار و تربیت کودک را نیز تغییر دهید. احتمالاً آنگونه که در حال حاضر فرزند خود را تربیت می کنید، در یک یا دو سال آینده به اندازه کافی مؤثر نخواهد بود و نیاز است تا بعد از مدتی شیوه تربیت و رفتار با کودک را تغییر دهید.

نوجوانان به سمت دوستان همسالشان برای الگو گرفتن از رفتار، کشیده می‌شوند. اما شما همچنان باید هدایت، تشویق مناسب را فراهم کنید و به نوجوان خود اجازه دهید کمی استقلال بیشتری بدست آورد. و در هر لحظه، از هر فرصتی برای برقراری ارتباط با آنها استفاده کنید.

به کودک خود ثابت کنید که بدون قید و شرط، آنها را دوست دارید

به عنوان یک والدین، شما مسئول هدایت و اصلاح فرزندان خود هستید. اما نحوه بیان این موضوع، می تواند در چگونگی دریافت پیام توسط کودکان، موثر باشد.

هنگامی که با فرزند خود مواجه می شوید، بهتر است از سرزنش، انتقاد یا پیدا کردن عیب پرهیز کنید، چرا که این کار، می‌تواند منجر به بروز روابط ناخوشایندی با والدین شود. به جای این کار، سعی کنید به فرزندتان نشان دهید که آنها را حمایت و تشویق می‌کنید، حتی هنگام انتقاد کردن آن‌ها. مطمئن شوید که آن‌ها بدانند، گرچه قصد و انتظار بهبود رفتار در باره‌ی آینده وجود دارد، اما شما همیشه آنها را دوست دارید.

نیاز های خود را به عنوان والدین بشناسید

باید با واقعیت رو به رو شوید که شما والدین بی عیب نیستید. شما نقاط قوت و ضعفی به عنوان رهبر خانواده دارید. توانایی‌های خود را تشخیص دهید مثلا: “من مهربان و پرتلاش هستم”. به خود قول بدهید که روی نقاط ضعف خود کار کنید. “باید منظم تر باشم”. سعی کنید انتظارات واقعی را برای خود، همسرتان و فرزندانتان داشته باشید. شما نیازی ندارید تمامی ویژگی ها را داشته باشید.

سعی کنید والدین بودن را به عنوان یک کار قابل مدیریت در نظر بگیرید. بجای تلاش برای حل همه مسائل به طور همزمان، بر روی مناطقی تمرکز کنید که بیشترین توجه را به خود جلب می‌کنند. وقتی خسته می‌شوید، کارهایی را انجام دهید که شما را خوشحال می‌کند.

تمرکز بر نیازهای خود، شما را خودخواه نمی‌کند. بلکه به معنای تامین سلامتی خود است، که ارزش مهمی است که برای فرزندانتان، آن را الگو قرار بدهید.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

خروج از نسخه موبایل