در این مطلب، به سراغ خواص شگفت انگیز سیب رفتیم و 8 خاصیت باورنکردنی سیب برای سلامتی را برای شما قرار دادیم تا انتهای مطلب، همراه ما باشید.
مصرف سیب به کاهش وزن کمک می کند
سیبها دارای الیاف و آب بالا هستند که این دو ویژگی باعث سیری شما میشود.
احساس سیری به عنوان یک راهبرد کاهش وزن عمل میکند. در یک مطالعه، مشخص شد که مصرف سیب کامل باعث حس بیشتری از سیری در مقایسه با مصرف ترهبار یا آب سیب می شود.
تحقیقات نیز نشان میدهد که مصرف سیب میتواند شاخص توده بدن (BMI) را به طور قابل توجهی کاهش دهد که این موضوع با کاهش وزن همراه است، علاوه بر این، پلیفنلهای سیب نیز دارای اثرات ضد چاقی می باشند.
سیب، منبعی غنی از مواد مغذی
سیب به عنوان یکی از میوه هایی با مواد مغذی بالا، شناخته میشوند، به این معنی که در هر سیب، مقدار زیادی مواد مغذی وجود دارد.
یک سیب متوسط با وزن 7 اونس (200 گرم) حاوی مواد مغذی زیر است
- کالری: 104
- کربوهیدرات: 28 گرم
- فیبر: 5 گرم
- ویتامین ث: 10٪ از مقدار موردنیاز روزانه بدن (DV)
- مس: 6٪ از مقدار موردنیاز روزانه بدن (DV)
- پتاسیم: 5٪ از مقدار موردنیاز روزانه بدن (DV)
- ویتامین کا: 4٪ از مقدار موردنیاز روزانه بدن (DV)
- همچنین حاوی 2-5٪ DV ویتامین E، B1 و B6 میباشد.
ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان قابل حل در چربی فعالیت میکند، ویتامین B1 که نیز برای رشد و تکامل لازم است و ویتامین B6 برای متابولیسم پروتئین ضروری است.
سیب ها همچنین منبع غنی از پلی فنل ها هستند، (یک گروه مهم از آنتی اکسیدان ها) آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که سلول های شما را در برابر رادیکال های آزاد، مولکول های مضری که به توسعه بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان کمک می کنند، محافظت می کنند.
بهتر است هنگام مصرف سیب، پوست آن را نیز بخورید زیرا نیمی از فیبر و بیشترین تعداد پلی فنول ها، در پوست سیب قرار دارد.
مصرف سیب باعث کاهش بیماری های قلبی می شود
سیبها، خطر بروز بیماری قلبی-عروقی را کاهش می دهند.
یکی از دلایل این موضوع، میتواند وجود soluble fiber در سیب باشد؛ این نوع فیبر میتواند به کاهش سطح کلسترول خون شما کمک کند.
یک دلیل دیگر، فلونوئیدهای پلیفنولیک سیب است. برخی از این فلونوئیدها، میتوانند فشار خون را کاهش دهند.
همچنین، مطالعات نشان دادهاند که مصرف بالای فلونوئیدها با کاهش خطر سکته مغزی در ارتباط است.
علاوه بر این، فلونوئیدها میتوانند با کاهش فشار خون، کاهش اکسیداسیون کلسترول LDL و کاهش آترواسکلروز، به پیشگیری از بیماری قلبی-عروقی کمک کنند.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف میوه هایی با پوست روشن و سبزیجات، مانند سیب و گلابی، با کاهش خطر سکته مغزی در ارتباط است. مصرف هر روزه 1/5 پیمانه (25 گرم) تکههای سیب، با کاهش 9 درصدی خطر سکته مغزی همراه است.
مصرف سیب خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد
خوردن سیب ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
ترکیبی از مطالعات نشان داد که خوردن سیب و گلابی با کاهش 18 درصدی در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.
اثر ضد التهابی کوئرستین میتواند مقاومت به انسولین که عاملی خطری برای شروع دیابت باشد را کاهش بدهد به علاوه، فلوریدزین باعث کاهش جذب قند در روده میشود و باعث کاهش بار خونی قند و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به دیابت میشود.
مصرف سیب باعث سلامت روده می شود
سیب ها حاوی پکتین هستند که یک نوع فیبر محسوب می شود و به عنوان پریبایوتیک عمل میکند. این به این معنی است که باکتریهای خوب روده شما را تغذیه میکند.
با توجه به مشارکت در تعداد زیادی از عملکردهای مرتبط با سلامت و بیماری، باکتریهای خوب روده شما نقش حیاتی در بهبود وضعیت کلی سلامتی شما دارند. روده سالم به عنوان یکی از عوامل اصلی بهبود سلامت شما محسوب میشود.
از آنجا که فیبر موجود در سیب قابل هضم نیست، پکتین باعث حفظ سلامتی روده شما می شود و رشد باکتریهای خوب را ترویج میدهد. به خصوص، نسبت باکتریهای Bacteriodetes به Firmicutes، دو نوع اصلی باکتری موجود در روده شما، بهبود مییابد.
تحقیقات جدید نشان میدهند که با تغییر مفید در باکتریهای خوب روده شما، سیب می تواند در مقابل بیماریهای مزمن مانند چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلب و سرطان، از شما محافظت کند.
سیب، به پیشگیری از سرطان کمک می کند
آنتی اکسیدان های موجود در سیبها می تواند اثرات مفیدی را در برابر برخی از نوع های سرطان، از جمله سرطان ریه، سینه و دستگاه گوارش، به ارمغان آورند. همچنین فیبر موجود در سیب نیز می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند.
مطالعات صورت گرفته در آزمایشگاه، نشان داده اند که این تاثیرات ممکن است به علت پلیفنل های موجود در سیب باشد که باعث جلوگیری از افزایش سلولهای سرطانی میشوند. علاوه بر این، یک مطالعه در زنان نشان داده است که مصرف بیشتر سیب با کمتر شدن خطر مرگ ناشی از سرطان، مرتبط است.
به عنوان مثال، یک مطالعه دیگر که در آزمایشگاه انجام شد، نشان داد که فیبر پکتین موجود در سیب میتواند رشد سلولهای سرطانی را مهار و حتی باعث مرگ آنها شود.
سیب، به مبارزه با آسم کمک می کند
پوست سیب حاوی آنتی اکسیدان کوئرستین است که می تواند به تنظیم سیستم ایمنی شما و کاهش التهاب کمک کند. در نظریه، این می تواند سیب را در برابر فازهای دیرینه پاسخ های آسم برونشی موثر کند (منبع معتبر ۳۰).
مطالعاتی که در آزمایشگاه انجام شده، نشان می دهد که کوئرستین می تواند به عنوان درمان مناسبی برای بیماری های التهابی حساسیتی مانند آسم و سینوزیت باشد.
به طور مشابه، ترکیبات دیگری که در سیب یافت می شوند، از جمله ترکیباتی به نام پروآنتوسیانیدین، می تواند التهاب مجرای هوایی ناشی از آسم یا حساسیت را کاهش دهد یا جلوگیری کنند.
مصرف سیب، برای مغز مفید است
کوئرستین که در سیب موجود است، می تواند از مغز شما در برابر آسیب های ناشی از استرس، محافظت کند.
تحقیقات روی موش ها نشان می دهد که اثرات آنتی اکسیدانی کوئرستین می تواند مغز و اعصاب را در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت کرده و از عواملی که می تواند منجر به بیماری های مغزی تخریبی مانند آلزایمر یا بیماری دمنتیا شود، جلوگیری کند.
همچنین، کوئرستین با تنظیم نشانگرهای استرس، می تواند از آسیب عصبی مرتبط با استرس جلوگیری کند. با این حال، به خاطر داشته باشید که این تحقیقات، بیشتر بر روی یک ترکیب خاص از سیب تمرکز دارد و نه بر روی کل ترکیبات موجود در سیب. بنابراین، باید تحقیقات بیشتری روی این موضوع صورت گیرد تا بتوانیم به یک نتیجه نهایی برسیم.
سخن پایانی
سب، یکی از میوه هایی است که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی بسیاری است.
مصرف سیب، می تواند در پیشگیری از به وجود آمدن بسیاری از بیماری ها، مفید باشد.
همچنین با توجه به اینکه خوردن سیب، باعث احساس سیری می شود، می توان از آن برای کمک به کاهش وزن استفاده کرد.